Křesťanská blogovací platforma signály.cz má za sebou deset let pilného spisování, které se, jak se přinejmenším škarohlídovi zdá, pomalu chýlí ke konci. Končící epocha si žádá nějakou formu sklizně. Knihovnická odpověď na otázku, jak by ta sklizeň měla vypadat, zní "spisy posbírat, svézt do knihovny a katalogizovat!"

Všechny články na Signálech tematicky roztřídit by byl megalomanský úkol, který by navíc nepřinesl kýžený prospěch, protože (1) mnoho textů je hodnoty nevalné a (2) i bez systematického katalogu je při troše šikovnosti lze najít pomocí fulltextového vyhledávání. Toto společenství a blog si klade cíle skromnější:

  1. vypracovat a horlivě propagovat systém štítků, který by dobře odpovídal tématům pro Signály obvyklým
  2. existující nedostatečně/nevhodně/jinak-než-podle-našeho-jedině-správného-systému oštítkovaný obsah dodatečně štítkovat prostřednictvím sdílení na nástěnce společenství

Velkolepou (škarohlídskou) vizí je, že až Signály za několik měsíců či let přestanou být aktivně užívány, jejich více než desetiletá historie bude transformovaná v jakýsi "živý komentář (nejen) ke katechismu", který bude možné procházet podle témat.

Máte nutkavou potřebu uspořádávat chaos a vytvářet (nový) (světový) řád? Přidejte se a štítkujte! Chcete navrhnout náš-jedině-správný-systém-štítků, dřív, než ho navrhne @dromedar jinak a hůř, než byste ho navrhli vy sami? (Urychleně) komentujte! Štvou vás řeči o blížícím se konci Signálů? Tenhle článek je sice víc než rok starý, ale třeba vám hne žlučí ještě víc!